Emblem
  • Användaren har inget emblem än.
Statistik
  • Skapade trådar: 9
  • Totalt antal poster: 16
  • Uppladdade bilder: 5
  • Mottagna rockningar: 17
  • Antal prestationer: 6 av 26
Upplåsta prestationer
23%
The Small Talker
Postat minst 5 inlägg
Ovanlig (5,10%)
Peeping Tom
Läst minst 100 trådar
Ovanlig (9,02%)
Only One More Time
Loggat in minst 10 gånger
Mycket ovanlig (23,26%)
The Beauties And The Beast
Laddat upp en profilbild
Ovanlig (6,68%)
Home Sweet Home
Laddat upp en omslagsbild
Mycket ovanlig (4,52%)
Let's Talk About Fish Baby
Skapat 5 nya trådar
Mycket ovanlig (2,80%)
10 senast postade inlägg
Channa argus
Vad hände med Channa White Pearl Lemon egentligen? Har inte sett eller hört något om dom sedan 2014. Blev dom förbjudna i Sverige? Är det nån på forumet som har någon kvar? Borde ju vara ganska stor vid det här laget i så fall :) 
Våra svenska fiskar
Tackar! 03 Ja näckrosorna växer på bra! Och än så länge har inte gräskarpen ätit på dom 04 Dom små gräskarparna verkar inte vara så förtjust i blad. Dom verkar hellre vilja äta "strån" och "gräs" som är lättare att tugga på. 
Våra svenska fiskar
Inga abborrar eller gäddor. Just nu kör jag bara karpfiskar. Dom är fredliga, passar bra i akvarium och äter så gott som allt man ger dom :)
Mört, brax, id, stäm, björkna, ruda och sarv har jag fångat själv. Karp, gräskarp och sutare är köpta. Hade gärna haft lite mer karpfiskar som t.ex. färna eller en vildfångad sutare, men här i Hälsingland så är dom svår att få tag på 01 Har lite planer på att skaffa vimma och kanske nors till akvariet också. 
Gösen släppte jag tyvärr tillbaka efter några veckor. Hade inte plats för den i mitt stora kar och den verkade inte trivas så bra i mitt 240L :/ den åt mycket småfisk men vägrade käka dött. Skulle helst haft tag på ett ännu mindre exemplar. Den jag tog hem var nog åtminstone 2 år.
Våra svenska fiskar
Lite mer svenskt! :) 
Oddballs
Är ganska dålig när det gäller koi. Men hittade den här bilden på instagram och blev lite fascinerad av fisken till vänster. Finns det någon sorts koi som har sådär långa skäggtömmar eller är det en oddball? 03
Hur gamla?
19 41
Hatburken!
https://www.facebook.com/320423448060060/videos/643161105786291/
 
Vad tycker vi om det här? 52
hajmal
http://animal-world.com/encyclo/fresh/catfish/pangasius.php

(Pangasianodon hypophthalmus)
Blir alldeles för stora för vanliga akvarium 
Gös Hjälp
Har ingen bild på gärsen, men här har du en video på några av mina kallvattensfirrar. Man ser gärsen vid 0.23 och 1.01. :)
Om du fortfarande är osäker på om det är gärs eller gös så kolla på ryggfenorna. Om ryggfenorna sitter ihop så är det en gärs, om den andra ryggfenan börjar där den första slutar så är det en abborre, och om det är mellanrum mellan ryggfenorna så är det en gös ;) Du kan också kolla på munnen, en gärs mun är mindre och anpassad till att äta insekter. Gösen har ett stort gap som är anpassat till att käka fisk :)
 
Gör som Svampus säger, skaffa pump så fort som möjligt. 
Gös Hjälp
Yes det är garanterat en gärs. Jag har haft många gärsar och har faktiskt en just nu också :) dom äter allt kött som får plats i deras mun och har ganska dålig syn. Men dom har ett väldigt effektivt sidolinjesystem som gör att dom lätt kan hitta mat på natten! 
Ge den mycket gömställen, ha svag belysning i akvariet och försök hålla tempen så låg som möjligt så ska du se att den till slut kommer bli riktigt tam! :) skaffa helst inga fler gärsar till samma akvarium, dom är väldigt aggressiva mot varandra
10 senast startade trådar
Myxocyprinus asiaticus
Nån här på forumet som har/haft en Kinesisk Fladdermusfisk och kan dela med sig av lite info och erfarenheter om denna fisk? Har alltid tyckt att det var en intressant fisk, men ganska opassande för akvarium. Hittar inte så mycket info om dom, men har förstått att dom kan gå i relativt kallt vatten??
Konstig upptäckt...
[ATTACH=CONFIG]11365[/ATTACH]

Hittade en simblåsa utan ägare i mitt kar idag. Har ni någonsin varit med om nått liknande? :D Är ganska säker på att den kommer från nån av foderfiskarna jag matar min micropeltes med. Men ändå, borde inte den också ha blivit uppäten och nedbruten?
Akvarium i kyla?
Jag fick en lite galen idé för några veckor sedan som jag är lite osäker på om det kommer fungera. Att ha ett akvarium med inhemska fiskar ute på min inglasade altan över vintern. Tror ni det skulle fungera? Skulle pumpen ta skada? Kommer vattnet frysa även fast man har cirkulation? Skulle en doppvärmare vara till hjälp för att inte få vattnet att frysa? :)
Gös i akvarium
Är det någon här på forumet som har haft gös i sitt kar? Hur funkade den? Var den passiv/ aktiv? :) Är helt desperat efter att få tag på en liten och lämplig gös!
Elakaste fisk ni haft?
Vilken är den mest elaka/ aggressivaste rövhål till fisk ni någonsin har haft? :)
För mig så är det i alla fall bäcköring. Sjukt revirhävdande och kom inte överens med någon fisk alls.
Tillväxt på gräskarp?
Nån som vet hur snabbt tillväxten sker på en gräskarp? Funderade på om jag kunde göda upp en liten och sedan slänga ner den i mitt 700L kar. Har läst någonstans att dom kan käka sin kroppsvikt varje dag. Och om detta är sant så borde dom väl växa ganska fort? På youtube har man ju sett folk som har haft gräskarpar i 80L kar som knappt växt nånting alls på flera år. Är dom verkligen så anpassningsbara? :confused:
Channa argus
Har alltid varit lite intresserad av just channa argus. Funderar på att skaffa en när det blir ledigt i karet :)
Men är denna fisk vanlig i Sverige? Jag har aldrig sett någon tidigare och inte hittat nått speciellt om den här på forumet heller.
Så är det någon här på forumet som har erfarenhet av denna channa? :)
Äta akvariefiskar?
Kan man äta fiskar som har växt upp i akvarium? Jag menar inte att svälja nån liten guppy på fyllan haha, utan att verkligen laga till någon stor rovfisk eller liknande. Har hört att man inte ska använda medicin och salt i akvariet om man sedan ska äta fiskarna. Men stämmer detta verkligen? :confused:
Har alltid undrat hur pirayor och channor smakar haha! ;)
Ogges inhemska monster
Det här är första tråden jag skapar! (Om jag har gjort rätt)

Jag tror jag kan säga att jag är en av dom på forumet som har hållt mest svenska fiskar i akvarium. Så jag tänkte skapa en tråd där jag skriver hur de olika fisksorterna jag har haft fungerar i akvarium! Många är ju nyfiken och vill testa hålla svenska fiskar!
Jag kommer även göra lite uppdateringar om hur det går för fiskarna jag håller just nu! Säg till om ni tycker tråden är onödig.



Vissa av dessa fiskar var det väldigt längesen jag hade och har glömt bort ganska mycket info om. Jag har inte heller hållit så himla stora exemplar. Dom största jag har haft var runt 20-25cm.

Gädda (Esox Lucius): Fungerar bra i de flesta temperaturerna. Det är ganska lätt att få dom att börja äta, och sen äter dom som grisar!! Dom är ganska passiva och rör sig inte så mycket i akvariet men har väldigt fina färger.
Det kan vara krångligt att få dom att trivas i akvarium med mycket andra fiskar. Det kan få dom att bli stressade och vägra äta. Brukar mata dom med mask, småfisk, räkor och annat kött.

Abborre (Perca Fluviatilis): Har inte haft dom i akvarium på väldigt länge. Men dom fungerar bra i väldigt många temperaturer. Är väldigt lugna men kan trycka i sig eller jaga mindre fiskar vid matning. Har otroligt fina färger men brukar bli ganska ljusa i akvarium med stark belysning.
Brukade mata dom med räkor, mygglarver eller fiskyngel. Fungerar bäst i stim.

Mört (Rutilus Rutilus): Ganska skygg och lättskrämd. Kan hantera ganska höga temperaturer och fungerar bra med dom flesta fiskarna. Gillar inte flingfoder för någon konstig anledning och är ganska försiktig när dom äter.
Jag brukade mata mina med mygglarver, räkor, mask och maggot.

Id (Leuciscus Idus): En väldigt bra akvariefisk! Klarar höga temperaturer och är väldigt aktiva. Har väldigt fina röda fenor och äter i princip allt. Det händer att dom äter mindre fiskar ibland. Dom är sociala och inte alls lika lättskrämd som mörten!
Jag matar min med all möjlig fiskmat. Dom äter även växtdelar och alger ibland.

Stäm (Leusiscus Leusiscus): Vill ha svala temperaturer och allra helst ganska strömt i akvariet. Dom blir inte så stora men växer ganska fort. När det gäller maten så är dom precis som id. Äter det mesta som serveras.
Matar dom med allt möjligt. Fungerar bäst i stim och kan vara ganska lättskrämda.

Lake (Lota Lota): Klarar inte höga temperaturer. Är inte säker på vart gränsen går, men jag skulle säga att det inte får vara varmare än ca 20 grader. Jag tycker att laken är den finaste fisken som finns i svenska vatten. Den ser lite ut som en blandning av torsk och channa haha! Den är aktiv på natten och gömmer sig hela dagarna.
Den äter allt kött. Det kan dock vara ganska svårt att få dom att börja äta. Det är stor skillnad mellan individerna enligt mig. Vissa lakar börjar äta direkt medans vissa får man släppa tillbaka igen pga hungerstrejk! Brukar ge dom mask, småfisk och räkor.

Gärs (Gymnocephalus Cernuus): Vill helst ha låga temperaturer och ganska mörkt akvarium. Vissa exemplar är väldigt aktiva om dagarna och andra är bara aktiva på nätterna. Dom är fredliga mot andra fiskar men kan slåss med varandra.
Äter inte flingfoder. Brukar mata dom med mygglarver, mask och räka. Fungerar bäst med endast ett exemplar i akvariet.

Stensimpa (Cottus Gobio): Vill ha svala temperaturer och mycket stenar i akvariet. Det är en riktig utmaning att få dom att börja äta. Det tog mig ca 3 veckor innan min började äta riktigt. För övrigt är dom riktigt fina och "gulliga" när dom hoppar runt på bottnen och letar gömställen.
Jag brukar ge min mask och mygglarver. Det finns inte så mycket mer saker man kan mata dom med. Dom slåss med varandra om man har flera exemplar.

Harr (Thymallus Thymallus): Måste ha låga temperaturer! Den blir väldigt lätt sjuk och skadar ofta ryggfenan. Kräver ganska strömt vatten. Har aldrig lyckats hålla en harr längre än en månad. Dom är väldigt aktiva men kan slåss med varandra om det blir lite mat.
Dom äter mygglarver, mask och maggot. Går att ha i stim om man matar dom varje dag. Annars börjar dom slåss om revir i akvariet.

Bäcköring: (Salmo Trutta Fario): Vill helst ha låga temperaturer men är ganska tålig. Vill helst ha strömt vatten. Den är lättskrämd och skygg i början. Men sedan när den vänjer sig så blir den otroligt aggressiv! Den är stark och snabb så det andra fiskarna har ingen chans. För övrigt är den OTROLIGT fin!
Matade min med mask, maggot och räka.

Elritsa (Phoxinus Phoxinus): Vill inte ha temperaturer över ca 23 grader. Den är aktiv och liten och fungerar allra bäst i stim. Riktigt fina färger har den, speciellt när den leker!! Vill helst ha strömt vatten.
Äter det mesta. Flingfoder, mygglarver och räka.
.
Löja (Alburnus Alburnus): Vill helst ha ganska låga temperaturer men klarar sig bra runt 26 grader också. Dom kan bråka med andra fiskar och knuffas med varandra. Den är väldigt aktiv och gillar att vara nära ytan.
Äter det mesta. Flingfoder, mygglarver och räka

Sarv (Scardinius Erythrophthalmus): Tål höga temperaturer och är ganska tålig. Den är väldigt fredlig och fungerar bra i akvarium. Brukar dock kunna äta från växterna.
Äter det mesta och anpassar sig till akvariemiljön riktigt fort!

Brax (Abramis Brama) och Björkna (Abramis Bjoerkna): Tål varma temperaturer. Jag vet inte varför men alla braxnar och björknor jag lägger i akvariet blir sjuka efter några veckor. Dom är ganska petiga med maten och äter bara mygglarver.

Flodnejonöga ((Lampetra Fluviatilis): Tål dom flesta temperaturerna tror jag. Dom är riktigt tråkiga och går endast att ha om man har sand i akvariet som dom kan gräva ner sig i. Jag vet inte ens vad dom käkar i akvariet men jag misstänker att dom "filtrerar" vattnet och får i sig olika alger och plankton.
Dom brukar kunna komma fram på nätterna och simma runt i akvariet.

Sik (Coregonus Lavaretus): Har endast haft 3 väldigt små exemplar som jag fick från en fiskodling. Dom levde inte länge i akvariet innan dom blev mat till en hungrig id.
Dom åt det mesta men jag antar att det är för att dom är uppvuxen på fiskodlingen.

Har haft 2 små rödingar som dog på vägen hem när jag hade dom i en hink. Jag antar att rödingar är en av de känsligaste fiskarna som finns i Sverige. Ska dock göra fler försök på rödingen eftersom att jag har tillgång till rödingyngel.


(Det här är bara vad jag tycker och inget forskningsresultat haha!) :D
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.