Heta diskussioner
Ȁta pizza - med eller utan bestick?
6/12
Calzone är väl lika given som pizza som en vesuvio? Var drar du gränsen för en halvinbakad? Är det en pizza eller en pirog?
Finns ingen liknelse mellan en vesuvio och en calzone förutom texten på menyn. Smakar ju inte ens likadant trots samma ingredienser. Leta upp en bild på en pirog så kanske du förstår likheten. En halvinbakad är fortfarande en pizza. En halvinbakad med skinka, tomatsås och ost kommer smaka som en vesuvio men väldigt långt från en calzone.
Inga rockningar
Finns ingen liknelse mellan en vesuvio och en calzone förutom texten på menyn. Smakar ju inte ens likadant trots samma ingredienser. Leta upp en bild på en pirog så kanske du förstår likheten. En halvinbakad är fortfarande en pizza. En halvinbakad med skinka, tomatsås och ost kommer smaka som en vesuvio men väldigt långt från en calzone.
Nej där har du fel. En vanlig och en halvinbakad av samma sort kan definitivt vara helt olika pizzor. Om alla är det ska jag inte säga, men definitivt vissa.
Inga rockningar
Inga rockningar
Så du erkänner att pizzans utformning och fyllning påverkar om den äts med bestick eller inte? Så det handlar mer om var man drar gränsen, vilket är flytande mellan olika personer, snarare än ett absolut förbud mellan pizzor och bestick.
Visst vet du att du talar direkt mot dig själv i plättar/pannkakadebatten här?
3 andra rockar det här!
Nja, det är ju inte samma sak. En vanlig pizza är en vanlig pizza och en inbakad är en inbakad oavsett hur man äter den. Det här handlade alltså om hur olika former av pizza ätes, men ingen är ju osams om vad maträtterna är. Eller jo, Chrille envisas ju med att kalla en calzone för pirog, som den norrlänningen han är...
2 andra rockar det här!
Nja, det är ju inte samma sak. En vanlig pizza är en vanlig pizza och en inbakad är en inbakad oavsett hur man äter den. Det här handlade alltså om hur olika former av pizza ätes, men ingen är ju osams om vad maträtterna är. Eller jo, Chrille envisas ju med att kalla en calzone för pirog, som den norrlänningen han är...
”Så det handlar mer om var man drar gränsen, som är flytande från person till person”.
Var är den defenitiva gränsen mellan småplättar och plättar (det du felaktigt kallar pannkakor). Den gränsen alla imbiciller tillsammans enats om. För med ditt resonemang måste den finnas.
Var är den defenitiva gränsen mellan småplättar och plättar (det du felaktigt kallar pannkakor). Den gränsen alla imbiciller tillsammans enats om. För med ditt resonemang måste den finnas.
Inga rockningar
Ok ok nu ska vi förklara calzonens lite konstiga ursprung här för att förstå saken bättre.
Calzone är en riktig pizza tekniskt sett. Den är uppfunnen av italienarna i Neapel på 1700 talet.
Och även om jag nästan skulle personligen klassa den som en pirog också så är det en pizza.
Varför svenskar inte käkar calzone med händerna har att göra med receptet och mängden ingredienser.
När dessa uppfanns och även idag i Italien så är dessa gjorda av surdeg som fylld med få ingredienser dvs en, två max tre ingredienser precis som riktig pizza ska vara.
Inte som våra försvenskade tjock bastardiserade saker med 5 eller fler ingredienser.
Den traditionella calzonen fylldes t ex med ost av någon form, mozzarella, parmesan eller liknande, och kanske lök och ofta ett ägg men aldrig med tomatsås.
Samt att dessa ofta kom i små paket tänk gorbys pirog size i halvmåne form och friterades eller stektes i olja.
Därav så åt man dessa i farten på väg till jobbet t ex tradionellt.
Jag gillar inte calzone personligen eller den försvenskade versionen ska väl sägas då dessa blir väldigt degiga och blöta, men dom få gånger jag har käkat calzone så har jag faktiskt skurit den på mitten och käkat den med händerna.
Så slutsats vår calzone är inte en calzone därav nästan måste den käkas av vissa med bestick.
Riktig calzone äts med händerna
Lite källor.
In Italy
Sandwich-sized calzones are often sold at Italian lunch counters or by street vendors, because they are easy to eat while standing up or walking.[12] Fried versions of the calzone are typically filled with tomato and mozzarella: these are made in Apulia and are called panzerotti.[13]
In Basilicata, a variety of calzone is known as pastizz, which originated between the 18th and 19th century.[14] Pork (or, more rarely, goat meat), eggs and cheese are main ingredients for the filling.
The Sicilian cuddiruni or cudduruni pizza is distantly related to the calzone. This is a dish stuffed with onions (or sometimes other vegetables, such as potatoes or broccoli), anchovies, olives, cheese and mortadella; the rolled pizza dough is folded in two over the stuffing and the edges are sealed before the dish is fried.
Alla arga nog?! Perfekt då e jag glad ?
PS pannkaka har vi gått över redan Danne, ni förlorade! ??
Calzone är en riktig pizza tekniskt sett. Den är uppfunnen av italienarna i Neapel på 1700 talet.
Och även om jag nästan skulle personligen klassa den som en pirog också så är det en pizza.
Varför svenskar inte käkar calzone med händerna har att göra med receptet och mängden ingredienser.
När dessa uppfanns och även idag i Italien så är dessa gjorda av surdeg som fylld med få ingredienser dvs en, två max tre ingredienser precis som riktig pizza ska vara.
Inte som våra försvenskade tjock bastardiserade saker med 5 eller fler ingredienser.
Den traditionella calzonen fylldes t ex med ost av någon form, mozzarella, parmesan eller liknande, och kanske lök och ofta ett ägg men aldrig med tomatsås.
Samt att dessa ofta kom i små paket tänk gorbys pirog size i halvmåne form och friterades eller stektes i olja.
Därav så åt man dessa i farten på väg till jobbet t ex tradionellt.
Jag gillar inte calzone personligen eller den försvenskade versionen ska väl sägas då dessa blir väldigt degiga och blöta, men dom få gånger jag har käkat calzone så har jag faktiskt skurit den på mitten och käkat den med händerna.
Så slutsats vår calzone är inte en calzone därav nästan måste den käkas av vissa med bestick.
Riktig calzone äts med händerna
Lite källor.
In Italy
Sandwich-sized calzones are often sold at Italian lunch counters or by street vendors, because they are easy to eat while standing up or walking.[12] Fried versions of the calzone are typically filled with tomato and mozzarella: these are made in Apulia and are called panzerotti.[13]
In Basilicata, a variety of calzone is known as pastizz, which originated between the 18th and 19th century.[14] Pork (or, more rarely, goat meat), eggs and cheese are main ingredients for the filling.
The Sicilian cuddiruni or cudduruni pizza is distantly related to the calzone. This is a dish stuffed with onions (or sometimes other vegetables, such as potatoes or broccoli), anchovies, olives, cheese and mortadella; the rolled pizza dough is folded in two over the stuffing and the edges are sealed before the dish is fried.
Alla arga nog?! Perfekt då e jag glad ?
PS pannkaka har vi gått över redan Danne, ni förlorade! ??
5 andra rockar det här!
”Så det handlar mer om var man drar gränsen, som är flytande från person till person”.
Var är den defenitiva gränsen mellan småplättar och plättar (det du felaktigt kallar pannkakor). Den gränsen alla imbiciller tillsammans enats om. För med ditt resonemang måste den finnas.
Var är den defenitiva gränsen mellan småplättar och plättar (det du felaktigt kallar pannkakor). Den gränsen alla imbiciller tillsammans enats om. För med ditt resonemang måste den finnas.
Pannkaka görs i stekpanna och plättar görs i plättlagg så enkelt va det.
Samt olika recept som vi också då gått igenom men detta är off topic.
Se mitt inlägg om pannkakans historia och hur det fungerar i olika länder för vidare info.
Vill inte säga att ni däruppe har fel (Jo det vill ja ju) men alla andra länder genom all historia tänker som vi normala.
Tillochmed Ötzi, "Ismannen" som påträffades infryst i en glaciär för ett par år sen hade en tunn pannkaka i magen när han dog.
Detta handlar således om recept och form och historisk lingvistik inte om personligt tycke.
Men som sagt off topic.
Samt olika recept som vi också då gått igenom men detta är off topic.
Se mitt inlägg om pannkakans historia och hur det fungerar i olika länder för vidare info.
Vill inte säga att ni däruppe har fel (Jo det vill ja ju) men alla andra länder genom all historia tänker som vi normala.
Tillochmed Ötzi, "Ismannen" som påträffades infryst i en glaciär för ett par år sen hade en tunn pannkaka i magen när han dog.
Detta handlar således om recept och form och historisk lingvistik inte om personligt tycke.
Men som sagt off topic.
3 andra rockar det här!
Pannkaka görs i stekpanna och plättar görs i plättlagg så enkelt va det.
Samt olika recept som vi också då gått igenom men detta är off topic.
Se mitt inlägg om pannkakans historia och hur det fungerar i olika länder för vidare info.
Vill inte säga att ni däruppe har fel (Jo det vill ja ju) men alla andra länder genom all historia tänker som vi normala.
Tillochmed Ötzi, "Ismannen" som påträffades infryst i en glaciär för ett par år sen hade en tunn pannkaka i magen när han dog.
Detta handlar således om recept och form och historisk lingvistik inte om personligt tycke.
Men som sagt off topic.
Samt olika recept som vi också då gått igenom men detta är off topic.
Se mitt inlägg om pannkakans historia och hur det fungerar i olika länder för vidare info.
Vill inte säga att ni däruppe har fel (Jo det vill ja ju) men alla andra länder genom all historia tänker som vi normala.
Tillochmed Ötzi, "Ismannen" som påträffades infryst i en glaciär för ett par år sen hade en tunn pannkaka i magen när han dog.
Detta handlar således om recept och form och historisk lingvistik inte om personligt tycke.
Men som sagt off topic.
*tunn plätta
Inga rockningar
Inga rockningar
Nu börjar även bestickfolket tjafsa med varandra. Vad har vi lärt oss av denna tråden då? Att äta pizza med bestick är roten till allt ont.
4 andra rockar det här!
Inga rockningar
Varför får man aldrig en pizza slicad I bitesizestora bitar utan enbart stora bitar för att hållas med handen?
2 andra rockar det här!
2 andra rockar det här!
Pannkaka görs i stekpanna och plättar görs i plättlagg så enkelt va det.
Samt olika recept som vi också då gått igenom men detta är off topic.
Se mitt inlägg om pannkakans historia och hur det fungerar i olika länder för vidare info.
Vill inte säga att ni däruppe har fel (Jo det vill ja ju) men alla andra länder genom all historia tänker som vi normala.
Tillochmed Ötzi, "Ismannen" som påträffades infryst i en glaciär för ett par år sen hade en tunn pannkaka i magen när han dog.
Detta handlar således om recept och form och historisk lingvistik inte om personligt tycke.
Men som sagt off topic.
Samt olika recept som vi också då gått igenom men detta är off topic.
Se mitt inlägg om pannkakans historia och hur det fungerar i olika länder för vidare info.
Vill inte säga att ni däruppe har fel (Jo det vill ja ju) men alla andra länder genom all historia tänker som vi normala.
Tillochmed Ötzi, "Ismannen" som påträffades infryst i en glaciär för ett par år sen hade en tunn pannkaka i magen när han dog.
Detta handlar således om recept och form och historisk lingvistik inte om personligt tycke.
Men som sagt off topic.
Olika recept? ?
Inga rockningar
1 annan rockar det här!
Det är tack vare såna här trådar detta forumet är helt underbart!! Är inte jätte aktiv och har sålt alla stora fiskat (ångra att jag sålde alla), har bara vf discus för tillfället. Tror inte det dröjer allt för länge innan det simmar en rocka här igen!
5 andra rockar det här!
2 andra rockar det här!
Slicead pizza ber man väl bara om att få om man ska ta med sig den någonstans där det inte finns bestick, dela upp maten kan man klara själv
1 annan rockar det här!
Inga rockningar
6/12